Hoedjesdag 2024

De derde dinsdag van september. Het koffertje is natuurlijk een dingetje, maar laten we de 'Hoedjesdag' op OBS Twa Fjilden zeker niet vergeten!

En wat een fantastisch moment voor de officiele installatie van de leerlingraad in bijzijn van de gehele school en een mix van prachtige 'hoedjes'.

Om het nog officiëler was onze bestuurder, Anna Molleman, ook aanwezig. Anna had de eer om de Troonrede van de Twa Fjilden voor te dragen aan alle leerlingen. Anna schreef hierover zelf het volgende:

WERELDBURGERS IN DE DOP

Vandaag vond de Troonrede plaats in Den Haag. Dit greep één van onze scholen aan om een vergelijkbaar evenement te organiseren. De Twa Fjilden in Joure organiseerde de ‘Hoedjesdag’. Een ceremonie waarbij de leerlingen met zelfontworpen hoeden getooid de installatie van hun leerlingenraad bijwoonden en luisterden naar de troonrede van de Twa Fjilden.
De afgelopen twee weken konden leerlingen zich kandidaat stellen voor de leerlingenraad. De kandidaten maakten verkiezingsposters en vertelden hun plannen voor de groep. Vorige week woensdag was het verkiezingsdag en gingen alle leerlingen met een heuse stempas, een stembiljet en een rood potlood naar de stembus. Vandaag werd de leerlingenraad officieel geïnstalleerd. Ik kreeg de eer om de Troonrede van de Twa Fjilden voor te dragen aan alle leerlingen. Prachtige plannen waarin naast taal en rekenen, cultuureducatie, natuur en gezondheid centraal staan. Omzien naar elkaar en samenwerken. Belangrijke ingrediënten voor de 'wereldburgers in de dop' op de Twa Fjilden.

Mooi om te zien hoe we op deze manier de democratische waarden kunnen overdragen aan de jonge generatie en hoe geïnteresseerd en betrokken de leerlingen zijn!